Jongeren kunnen zich registreren voor een vakantiejob
07 Jul 2013, 23:00
foto
Jongeren die graag een vakantiejob willen hebben en zich al hebben aangemeld. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


Tot 9 juli hebben schoolgaande jongeren boven 15 jaar, de tijd om zich te registreren voor een vakantiejob. Het onderdirectoraat Jeugdcentra werkt samen met het bedrijfsleven samen waardoor jongeren in de vakantie wat geld kunnen verdienen voor aanschaf van schoolbenodigdheden. Dit project is gestart in 1985 als ondersteuning voor sociale instellingen.

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken zegt dat het jaarlijkse project Vakantie Werkgelegenheid een verlichting is voor financieel zwakke ouders. Het onderdirectoraat wil met dit project ook bereiken dat voornamelijk kansarme jongeren tot het besef komen dat studie en arbeid belangrijke voorwaarden zijn voor hun ontwikkeling. Door het project maken de jongeren kennis met het arbeidsveld.

Isme Snip, coördinator van het project Vakantiewerkgelegenheid hoopt dat het bedrijfsleven en de ministeries alle medewerking zullen verlenen. Door de jaren heen is het project zich gaan uitbreiden. Een mijlpaal is dat sinds 2006 ook is voorgekomen dat jongeren na hun vakantiejob op die zelfde plek een vaste baan krijgen. De jongeren worden door de ministeries en de bedrijven betaald. Jeugdigen die belangstelling hebben, kunnen zich registreren tussen 13.00 en 15.00 uur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May