Partijen uitgeprocedeerd in zaak Bouterse tegen Tjin-A-Tsoi
07 Jul 2013, 06:00
foto


De advocaten van president Desi Bouterse en assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS) zijn uitgeprocedeerd in de zaak die aanhangig is gemaakt door het staatshoofd over de 'Seadog'. In een bericht in 'Times of Suriname' stond dat volgens Tjin-A-Tsoi Bouterse de eigenaar is van het vaartuig. De rechter moet nog een datum bepalen wanneer het vonnis zal worden uitgesproken.

Intussen is gebleken dat de boot op naam staat van ex-minister Ramon Abrahams. Assembleelid Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP) ontkende publiekelijk dat hij het jacht verkocht heeft aan Bouterse. Jennifer van Dijk-Silos, die de gemachtigde is van de president, zegt aan Starnieuws dat stukken overgelegd zijn waaruit blijkt dat zijn cliënt de boot niet heeft gekocht. Ook het kabinet van de president heeft volgens haar hier niets mee te maken.

Verweer
De raadslieden van Tjin-A-Tsoi, Suresh Mangroelal en Stanley Marica, hebben aangevoerd dat de openbaarmaking dat de boot van Bouterse zou zijn, niet is geschied door hun cliënt. Daarom kan er geen rectificatie van Tjin-A-Tsoi worden geëist. De parlementariër zou ook niet verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van de informatie. De gemachtigden vinden dat Bouterse op het verkeerde adres is om te vragen voor een rectificatie omdat zijn goede naam en eer zouden zijn geschaad. De publicatie is niet gedaan door Tjin-A-Tsoi.

Van Dijk vindt dat de tegenpartij met spitsvondigheden komt. Tjin-A-Tsoi heeft volgens haar de uitspraken aan hem toegeschreven, niet ontkend. "Uit publicaties blijkt duidelijk dat Tjin-A-Tsoi de informatie heeft doorgespeeld aan de krant", zegt Silos. Alle consequenties die hieruit voortvloeien zijn voor hem. Zij vindt dat hier sprake is van opzet om te beledigen, want het assembleelid heeft zonder onderzoek conclusies getrokken en heeft die laten publiceren. "Het assembleelid hoort beter te weten. Hij was er overduidelijk op uit via niet geverifieerde beschuldigingen en zelf getrokken conclusies, mijn cliënt te bekladden. Hij had het oogmerk om de president te beledigen, lasteren, schade te berokkenen en te grieven", blijft Silos erbij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May