Taxi- en bootwezen Albina toerist onvriendelijk
07 Jul 2013, 02:00
foto
Minister Edward Belfort trekt aan de tas van een van de jongemannen om het ongewenst gedrag tegenover de toeristen uit te beelden. (Foto: isaak Poetisi)


"De klant is koning". Met dit gezegde deed minister Edward Belfort een oproep aan de boothouders en taxichauffeurs, om hun gedrag naar hun passagiers toe te veranderen. "De wijze waarop aan de toeristen en hun spullen getrokken wordt, is niet uitnodigend voor de Fransen", houdt de bewindsman zijn gehoor voor.

De minister sprak de drommen mensen toe tijdens een oriëntatie aan de Waterkant van Albina. Hij was vrijdag in Albina voor een veldbezoek. "Ik heb ook klachten van een Franse consul", zegt Belfort. Hij geeft aan dat de boothouders zich moeten opstellen als kleine ondernemers. Zij verlenen diensten aan de toerismesector. "Probeer met een beurtensysteem of vestje de klanten voor boottransport en taxi af te werken." De minister denkt dat daardoor de situatie aan de Waterkant van Albina ordelijk en overzichtelijker zal worden.

Er zijn op de route Paramaribo-Albina meer dan honderd taxi's actief. De benaming die de taxichauffeurs de voertuigen op deze route hebben gegeven is daarom 'helikoptertaxi'. "We rijden slechts 140 kilometer per uur", roepen enkele taxichauffeur in koor. Ze menen dat die snelheid veilig is. "Het kan wel eens een keer fout gaan", vermaant Belfort waarschuwend. De bewindsman houdt hen voor dat het voortbestaan van hun bedrijf afhankelijk is van hun gedrag tegenover de klant.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May