Scholieren Imeao 4 ronden vak af bij Claudia A
06 Jul 2013, 06:00
foto
Scholieren die met succes het vak Praktische Beroepsvorming hebben afgerond poseren voor het gebouw met hun docente en beheerster van de stichting (foto: Samie Ramjiawan).


Een 18 tal Imeao 4-scholieren heeft het vak praktische beroepsvorming op een bijzondere manier afgesloten. Deze groep koos ervoor om kinderen van Stichting Claudia A aan de Calcuttastraat educatief bezig te houden. In het tehuis zijn kinderen ondergebracht tussen 3 en 13 jaar.

De dertig kinderen werden beziggehouden met gebed, knutselen, sport en spel, zang, verhaaltjes voorlezen en het samen ontbijten hoorde er ook bij. Na de warme maaltijd werden huishoudelijke goederen overhandigd aan het tehuis. Het hoofddoel van de groep studenten was het uitvoeren van een sociaal project. Dit hebben de scholieren kunnen realiseren door financiële middelen bij elkaar te brengen en donaties te zoeken bij ondernemers.

Beoordeling
Docent Praktische Beroepsvorming, Edith Moenadi, zegt dat bij het beoordelen van de uitvoering van het project gelet is op zaken als samenwerking en besluiten nemen in overleg met elkaar, organisatievaardigheden en creativiteit. Bij organisatievaardigheden ging het om de aspecten communicatie, vergadertechnieken, notuleren, afspraken maken en nakomen, invulling geven aan de taakverdeling en knelpunten identificeren.

De scholieren overhandigden spullen die geschonken waren door onder andere Grandcafé Zin en eenmansbedrijven. Zij hebben verder kunnen realiseren dat het tehuis elk kwartaal een dozijn Linka siropen zal krijgen van het bedrijf Rovero.

Dankbaar
Supervisor van het tehuis en huismoeder, Kesnye Kramp, zei in haar dankwoord dat zij voor het eerst een dergelijke uitvoering van een sociaal project heeft meegemaakt. Zij is onder de indruk van de wijze waarop de scholieren met de kinderen bezig waren en hen stimuleerde om goed te presteren tijdens de verschillende educatieve activiteiten. De kinderen van Stichting Claudia A hopen op een vervolg van het sociaal project. De meeste van hen zijn afkomstig uit ouders die in een crisissituatie leven en een deel is geboren met het hiv-virus. Het tehuis krijgt vaak buitenlandse vrijwilligers voor een korte tijd. Er zijn vier inrichtingswerkers die hun krachten geven tegen een vergoeding.

Kramp gaf te kennen dat het gebouw dringend aangepakt moet worden. Er is behoefte voor een stuk perceel niet ver van het stadscentrum om een nieuw pand neer te zetten. De kinderen kunnen dan onder betere condities worden opgevangen en opgevoed. De blikken zijn gericht op de overheid of een burger met het hart op de juiste plaats om de stichting te hulp te schieten met een stuk perceel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May