Schooljeugd Albina krijgt sportmateriaal als stimulans
05 Jul 2013, 16:30
foto
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie overhandigt een pakket met schoolspullen aan een leerling van wie de woning is afgebrand.


De schooljeugd moet gehoorzaam zijn en behalve op school, ook opletten in het verkeer. Deze boodschap had minister Edward Belfort van Justitie en Politie voor de leerlingen in Albina. De minister was op uitnodiging van drie lagere scholen op bezoek in Marowijne.

De drie scholen ontvangen uiterlijk volgende week vrijdag een pakket met sportmateriaal. De best geslaagde leerlingen krijgen een schoolpakket. "Je moet je nu inzetten en je best doen op school, om later van de ouderen over te nemen", zegt Belfort. Zaken als Ipod’s, BlackBerry telefoons en andere luxe artikelen die in trek zijn bij de jeugd moeten in dit stadium achterwege worden gelaten, zegt hij.

Voor jongeren die de school niet bezoeken, maar ervoor kiezen arbeid te verrichten, had hij ook een overdenking. "Nu kan je geld maken, maar als je ouder wordt, dan kan je niet meer meegaan en dan heb je geen onderwijs genoten om voor jezelf en jouw gezin te zorgen", gaf Belfort deze groep mee.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May