Belfort: 40 criminelen hebben zich al aangemeld
05 Jul 2013, 14:30
foto
Minister Edward Belfort begroet schoolkinderen in Albina.


"Vanaf mijn aantreden hebben veertig criminelen zich aangemeld". Deze mededeling deed minister Edward Belfort van Justitie en Politie vanmorgen tijdens zijn veldbezoek aan het district Marowijne. Als eerste werd de bewindsman ontvangen door districtscommissaris Theodorus Sondrejoe en staf op het commissariaat Marowijne.

Belfort deed een dringende oproep aan de criminelen in Albina om zich aan te melden. Hij verklaarde hen de oorlog. "Den man sa e pley ogri man na Albina. Mek den kon. Herdey mi e wakti den. En if den ne kon, dan de na frede man", zegt Belfort zich richtend tot de criminelen.

Uitgenodigd door scholen
Dit bezoek vindt plaats op uitnodiging van drie scholen. De minister wordt vergezeld door de onderdirecteuren: (Wetgeving) Marinanna Chin A Fat, (Vreemdelingenzaken) Rachel Groenfeld (Algemeen Beheer) en Henry Seedorf.
Belfort is formeel de derde keer in Albina; hij was twee keer 's avonds geweest in het grensstadje. De minister sprak de kinderen toe en vroeg hem om hun best te doen op school. Alleen op die manier kunnen ze vooruit komen.

Naast die drie lagere scholen worden ook de markt, de politie, brandweer en Papatam in ressort Albina bezocht. Op de terugweg, zullen Moiwana en Moengo worden aangedaan.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May