Veel belangstelling van jongeren voor Carifesta XI
05 Jul 2013, 01:00
foto
Jongeren krijgen informatie over Carifesta XI. Zij zullen ingezet worden bij de organisatie.


Ruim 1225 jongeren hebben belangstelling om mee te helpen met Carifesta XI. Uit dit aantal zijn vijfhonderd jongeren geselecteerd. Zij zullen door Junior Chamber International (JCI) getraind worden tot liaison officer en event assistant. De trainingen starten op 9 juli. Van hen wordt spontaniteit, flexibiliteit en vriendelijkheid verwacht.

Donderdag kwamen de jongeren massaal naar de Congreshal voor een instructiebijeenkomst. Zij werden geïnformeerd over Carifesta XI in het algemeen. Het festival wordt om de vier jaren gehouden. De doelen zijn gericht op eenheid, cultuur en het versterken van de identiteit van het Caribisch gebied. Het thema van Carifesta XI is ‘Culture for Development’.
De liaison officers zullen de mensen begeleiden van de ene plaats naar de andere en ervoor zorgen dat eenieder op tijd is. Als er problemen zijn moeten ze proberen die op te lossen. Als het niet lukt moeten ze deze doorspelen naar verantwoordelijken. Bij de verschillende evenementen zullen de event assistants de artiesten assisteren.

De jongeren vonden de bijeenkomst leerrijk. Zij willen graag een bijdrage leveren en komen meer te weten over diverse landen en hun cultuur. "Het lijkt mij leuk om ervaring op te doen als liaison officer en event assistant, om Suriname op een goede manier te vertegenwoordigen en om wat te verdienen", zegt Rashida.
"Ik wilde tien jaar terug meedoen maar ik was te jong, nu heb ik de leeftijd daarvoor. Ik denk dat ik een goede job zal verrichten samen met de anderen om Suriname hoog op de kaart te brengen binnen Caricom”, stelt Mario.
"Het is een positieve ervaring voor mij, omdat ik op deze manier zeker een ervaring rijker zal zijn en kan als Surinamer mijn krachten geven voor een internationaal evenement", legt Shanavon uit.

Ellesca Helderberg
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May