Raadsman Lobo: Verklaringen slachtoffers inconsistent
05 Jul 2013, 02:00
foto


Raadsman Raoul Lobo vindt de verklaringen van twee slachtoffers (7 en 9) tegen hun 72-jarige stiefvader Cornelis B. inconsistent. De advocaat meent dat er tegenstrijdigheden in de verklaringen van deze kinderen zijn. De verdachte ontkent schuldig te zijn. Hij is voor het eerst in aanraking met de justitie gekomen. De verdachte is voorlopig in vrijheid gesteld, maar is niet verschenen op de rechtszitting donderdag.

Lobo merkt op dat het jongetje verklaarde dat zijn oom de seksuele handelingen had geleegd en niet zijn stiefvader. Daarnaast noemt de raadsman de vragen van de politie aan de kinderen suggestief, waardoor het niet bekend is of het om hun eigen geheugen gaat of niet. Ook de verdachte ontkent de tenlasteleggingen.

Andere mening
Officier van justitie, Astrid Niamat, deelt mee dat de slachtoffers consistente verklaringen hebben afgelegd. Zij hebben gedetailleerd de politie geïnformeerd over de seksuele handelingen die door de stiefvader zijn gepleegd. Niamat begrijpt niet waarom een van de slachtoffers een andere verklaring aflegde in de raadkamer. Hij beweerde toen dat zijn oom de seksuele handelingen gepleegd had.

Het Openbaar Ministerie heeft tien jaar tegen de verdachte geëist. Op 24 juli 2012 kwamen de kinderen niet terug van school. Tegen drie uur in de middag werd de moeder door het personeel van Opa Doeli gebeld. Daar kreeg zij te horen dat de kinderen misbruikt zijn. De zaak kwam aan het rollen toen de schooljuf van een van de slachtoffers het verhaal vernam. Op 1 augustus zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May