Advocaten willen voorlopige invrijheidstelling verdachten
04 Jul 2013, 22:00
foto


De raadslieden Irvin Kanhai en Hedley Derby hebben rechter Sieglien Wijnhard donderdag gevraagd om de verdachten Mugabe F. en Gordon P. voorlopig op vrije voeten te stellen. Op de komende zitting zal de rechter hierover beslissen. Het tweetal wordt ervan verdacht een artiest op 10 juni 2012, te hebben verkracht en beroofd. Beide verdachten ontkennen schuldig te zijn.


Kanhai, raadsman van Gordon P., vindt dat er geen bewijs is dat de mannen samen het strafbare feit hebben gepleegd. Op aangeven van Gordon P. werd Mugabe F. door de politie aangehouden. Op de afgelopen zitting kon hij niet door de rechter gehoord worden, omdat hij agressief gedrag vertoonde. Donderdag verklaarde hij niets van deze zaak af te weten.

Ontkend betrokkenheid
Derby zegt dat zijn cliënt, Mugabe F., onschuldig is. Daarom heeft hij zichzelf aangemeld bij de politie. Een vrouw belde naar de politie en vertelde dat Gordon P. betrokken was bij deze zaak. Bij de politie vertelde de verdachte in details hoe de beroving gepland was, wat zijn aandeel erin was en dat Mugabe F. ook betrokken was. Hij verklaarde dat hij slechts op de uitkijkpost gezeten had.

Bij de politie had hij over de plannen verteld, maar op de rechtszitting legde hij andere verklaringen af. Ook had hij, bij de politie, uit de doeken gedaan hoe hij de woning van het slachtoffer geobserveerd had. Hij speelde informatie over haar door. Hij zou verteld hebben wie daar woonde en wanneer haar auto thuis was.
Twee mannen drongen de woning van het slachtoffer binnen. Onder bedreiging met een mes en een vuistvuurwapen moest zij haar sieraden afstaan. Ook mocht zij niet gillen. Een van de mannen, die het mes vasthield, had zijn t-shirt over zijn gelaat getrokken. De andere was zichtbaar. De mannen namen de sieraden mee en verkrachtten de artiest.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May