Conservation International wil belangrijke partner overheid zijn
05 Jul 2013, 04:00
foto


Milieuadviseur op het kabinet van de president, John Goedschalk, is de nieuwe directeur van Conservation International Suriname. Het Climate Change Development Agency (CCDA) waaronder Goedschalk werkte binnen het kabinet, wordt deels overgeheveld naar het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos); sommige taken blijven bij de afdeling Nationale Veiligheid van het kabinet.

Goedschalk vervangt bij CI-Suriname Annette Tjon Sie Fat, die al geruime tijd niet meer werkzaam is bij dit orgaan. De overstap heeft plaatsgevonden in overleg met president Desi Bouterse. “De bedoeling is ook dat Conservation International Suriname net als voorheen weer een belangrijke partner wordt van de overheid”, zegt Goedschalk. Hij zal adviezen blijven geven aan het kabinet over milieu en milieugerelateerde vraagstukken.

Behoud bos en biodiversiteit
Onder leiding van Goedschalk is in juni het Suriname REDD+Plus programma goedgekeurd voor een bedrag van USD 3,8 miljoen. De uitvoering daarvan zal volgens Goedschalk nu worden gedaan door het Nimos.

CI heeft wereldwijd 40 kantoren. “In elk land is de focus anders. Elk kantoor zorgt ervoor dat het werk samengaat met duurzaam behoud. Suriname staat bekend als een van de bosrijkste landen van de wereld, maar anderzijds staat het milieu steeds meer onder druk van de kleinschalige goudwinning met heel veel negatieve effecten voor het milieu en de samenleving. Daarnaast is Suriname deel van belangrijke zoetwaterbronnen in de wereld. Middels CI kan Suriname ook wat dat betreft op de internationale kaart worden geplaatst”, zegt Goedschalk.

Hij wijst er op dat CI een belangrijke partner van de overheid is geweest bij het ter beschikking stellen van het Suriname Centraal Natuur Reservaat (SCNR). “We willen weer die goede partner zijn en duurzaamheid promoten. Verder willen wij ervoor zorgen dat het bos behouden wordt en ons richten op zoetwaterbronnen en biodiversiteit”, zegt Goedschalk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May