Olieprijs boven US$ 102
04 Jul 2013, 08:00
foto
Het Suezkanaal, dat Egypte beheert, is een belangrijke transportroute van olie.


De prijs van ruwe olie is woensdag verhandeld voor meer dan US$ 102 per vat. Het is de hoogste prijs in meer dan een jaar. De stijging van de olieprijs is beïnvloed door de ontwikkelingen in Egypte.

Niet alleen de politieke crisis in Egypte verhoogt de onzekerheid op de aandelenmarkten, maar ook toenemende vrees dat de olieprijzen piekniveaus kunnen bereiken als de crisis leidt tot verstoring van de olievoorziening indien het Suezkanaal wordt geblokkeerd.

“Het is redelijk geoorloofd om de recente gebeurtenissen in Egypte te plaatsen in de “hoogst onzeker” categorie,” zegt Don Rissmiller, een econoom bij Strategas Research Partners. Ofschoon de directe wereldwijde economische impact van deze gebeurtenissen niet per se groot is, "zijn de secundaire effecten op de energiemarkten en andere landen in de regio het waard om te bewaken, gezien de locatie van het Suezkanaal," voegt Rissmiller eraan toe.

Duurder dan US$ 105
Tot nu toe zou de impact op de markt, volgens de econoom relatief getemperd zijn, deels omdat het verhaal van de ‘Arabische Lente’ niet zo verrassend is als het enkele jaren geleden was. Brede politieke onrust en demonstraties in de tweede helft van 2011, de ‘Arabische Lente’ genoemd, leidden toen tot grote angst op de markt.

De beurs zal de negatieve effecten voelen als een vat olie stijgt boven de US$ 105, waarschuwt Andrew Busch, redacteur en uitgever van de Busch-update nieuwsbrief. "Als de olie duurder wordt dan US$ 105 is dat problematisch," zegt Busch. Deze prijsniveaus beginnen dan te werken als een belasting op de consumenten en “kwetsten hun uitgaven” op goederen en diensten. De consumentenbestedingen zijn goed voor ongeveer 70% van de economische activiteit.

Rem economische groei
De mogelijke combinatie van de stijgende olieprijzen en de stijgende rente tegelijkertijd, zou een verdere rem zijn op de economische groei. De voorraden ruwe olie in de VS zijn vorige week gedaald. De leveringen zijn afgenomen met 10,3 miljoen vaten of 2,6% tot 383,8 miljoen vaten.

Egypte is geen olieproducent, maar controleert het Suezkanaal, één van 's werelds drukste scheepvaartroutes die de Middellandse Zee verbindt met de Rode Zee. Dat geeft het land een cruciale rol bij het handhaven van de wereldwijde energievoorziening. Dagelijks worden ongeveer 2,5 miljoen vaten ruwe olie getransporteerd via het Suezkanaal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May