Verkiezingen Caricom jeugdambassadeurs op komst
04 Jul 2013, 02:00
foto
De leden van de verkiezingscommissie zijn geïnstalleerd. Van links naar rechts: Stephanie Kasketie, Tayiba Kallan, directeur Sandriman, voorzitter Margo Biervliet, Saskia Wip en Sherwin Valies (Foto: Voorlichting Sport & Jeugdzaken)


John Sandriman, directeur Jeugdzaken, heeft de commissie die de verkiezing van nieuwe Caricom jeugdambassadeurs (CYA) moet coördineren, geïnstalleerd. De commissie is belast met de werving en selectie van nieuwe regionale jeugdvertegenwoordigers. De verkiezingen worden gehouden door het Jeugdparlement en vinden om de twee jaar plaats. De zittingstermijn van de jeugdambassadeurs Raynell Enfield en Abigail Misidjan, is reeds verstreken.

Het hoofddoel van de CYA’s is het promoten van de Caricom Single Market & Economy, alsook het ontwikkelen van projecten over de problematiek van jongeren op regionaal niveau. Het is belangrijk dat jongeren leeftijdgenoten informeren en begeleiden over sport, studie en werk. De Caricom jeugdambassadeurs zijn ook de stem van de Surinaamse jongeren in het Caribisch gebied, meldt Sport- en Jeugdzaken.

Alle jongeren betrekken
Sandriman hield de commissieleden voor wat er gedaan moet worden om te komen tot de verkiezing van de nieuwe CYA’s. Als eerste moet de sollicitatieoproep worden voorbereid. Hierna volgt het coördineren van de indieningsfase en de selectieprocedure. In de laatste fase moeten de kandidaten zich gaan voorbereiden op hun speeches.

De directeur deed een beroep op de commissieleden om hun taken goed uit te voeren, zodat alle jongeren de gelegenheid krijgen om mee doen aan de verkiezingen. Hij weet dat het geen gemakkelijke job is, maar heeft er geloof in dat, gezien de kwaliteiten en ervaring van de commissie, het zeker zal lukken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May