Bejaarde vrouw in verkeer omgekomen
03 Jul 2013, 16:51
foto


De 75-jarige Dalana Brewster-Dorisma is vanmorgen bij een verkeersongeval aan de Oost-westverbinding om het leven gekomen. Zij is de 29ste verkeersdode voor dit jaar.

Uit politieonderzoek blijkt dat zij zat in een Noah busje, dat met negen inzittenden vanuit de stad richting Nickerie ging. Ter hoogte van de rotonde te Groningen (Saramacca) nam een andere bestuurder het stuur over. Volgens verklaring van deze bestuurder viel hij ter hoogte van km 103 in slaap. Tijdens zijn black out maakte hij dusdanige manoeuvres dat de bus over de kop sloeg en twee inzittenden uit het voertuig zijn geslingerd.

Dorisma liep hierbij zware letsels op en kwam ter plaatse te overlijden. Een tweejarige passagier kwam met de schrik vrij en de overige zeven personen liepen lichte letsels op en zijn per ambulance vervoerd naar de plaatselijke poli. Vier van hen zijn na medisch te zijn behandeld heengezonden. De drie anderen zijn verwezen naar de specialist voor verdere behandeling.

Het rijbewijs van de bestuurder die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is hangende het onderzoek ingevorderd. Het ontzielde lichaam is voor sectie in beslag genomen. De politie van Coronie is belast met het onderzoek, meldt de voorlichting van politie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May