'Onderwijs en Cultuur zijn Adhin met de paplepel ingegoten'
03 Jul 2013, 19:10
foto
President Desi Bouterse en echtgenote feliciteren Ashwin Adhin met de beëdiging tot minister van Onderwijs en Volksontwikkeling.


President Desi Bouterse heeft bij de beëdiging van Ashwin Adhin tot minister van Onderwijs en Volksontwikkeling gezegd dat de nieuwe bewindsman met glans de toets heeft doorstaan en boven alle kandidaten uitsteekt. Bouterse, zichtbaar onder de indruk van de enorme staat van dienst van de technocraat Adhin, zegt dat onderwijs en cultuur de minister met de paplepel zijn ingegoten. "De familie waaruit Adhin is voortgekomen, staat synoniem voor onderwijs."

Adhin (33) is ingenieur in de informatietechniek en gecertificeerd breedband engineer, docent aan de Anton de Kom universiteit en filosoof. Hij heeft zich gespecialiseerd in yoga en muziek. Adhin is topdammer en heeft diverse prijzen in de wacht gesleept. In zijn maatschappelijke geëngageerdheid staat Adhin bekend als voorzitter van de Culturele Unie Suriname.

Bouterse benadrukte dat Adhin zich heeft laten kennen om zijn weloverwogen en goed doordachte nationale visie op eenheid, cultuurbehoud, cultuurontwikkeling, natievorming en integratie. “Ja, hij is jong en toch blijkt hij op deze leeftijd zeer veelvuldig te zijn ontwikkeld”, zei de president, die ook nog de leiderschapsaspecten en trainingen van Adhin op het gebied van management en teambuilding memoreerde. Hij las zijn indrukwekkende curriculum vitae met bewondering voor.

Depolitiseren
Bouterse zei bij de beëdiging dat de regering het vorige jaar besloten heeft de ministeries van Onderwijs & Volksontwikkeling en Volksgezondheid te depolitiseren. Het benoemen van politiek onafhankelijke personen is daarom op die ministeries een vereiste. “We hadden binnen de coalitie geconcludeerd dat deze twee hoge posten van eminent belang zijn voor het volk. Van hieruit moet het volk voorzien worden van de belangrijkste fundamenten voor het leven en wel de best mogelijke educatie en vorming en de best mogelijke kwaliteit qua gezondheidszorg”, zei het staatshoofd. Volgens hem is dan bewust ook gezocht naar kandidaat ministers op nationaal niveau. Besloten is de partijpolitiek te overstijgen, op zoek naar technocraten en nationalisten.

“Het gaat om de juiste man dan wel vrouw op de juiste plaats. Hij of zij zal sowieso in een bepaald politiek kader functioneren en gestalte moeten geven aan de door DNA-goedgekeurde verklaring, het Ontwikkelingsplan 2012-2016 en de hierin vastgestelde doelen. Hij dan wel zij, heeft hierbij nadrukkelijk de vrijheid volledig buiten partij politieke sferen en beïnvloeding te opereren in grote autonomie het beleid van het ministerie vast te stellen en in regeerverband jaarplannen aan te bieden en die naar eigen inzichten uit te voeren”, zei de president.

Dank aan Sitaldin
Bouterse bedankte ex-minister Shirley Sitaldin voor de door haar ondernomen pogingen het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling een plaats te geven. “Het is haar door een reeks van omstandigheden niet gelukt alle neuzen in één richting te krijgen, waardoor de noodzakelijke basis voor vernieuwingen in het onderwijs niet kon worden gevestigd.

Sitaldin zal als waardige ex-minister in de gelegenheid gesteld worden haar krachten en kwaliteiten vanuit een andere positie ter beschikking te stellen van het land”, deelde de president mee.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May