Milieucertificering verloopt vlot
04 Jul 2013, 20:00
foto
Staf en personeel van Purity Tours zijn tevreden met hun tweede certificering.


Purity Tours & Services, een tour operator, is het tweede bedrijf dat zijn Samarja Milieu Certificering voor de tweede keer heeft behaald. De onderneming heeft zelf geen hotels of ressorten, maar organiseert trips door het hele land voor binnenlandse en buitenlandse toeristen.

De directie van Purity Tours zorgt ervoor dat er op haar kantoor wordt geparticipeerd aan afvalscheiding voor recycling en promoot dat ook onder haar cliënten.
Anwar Alibux, voorzitter van Stichting Samarja, is tevreden. “"De certificering loopt goed,” zegt hij aan Starnieuws. “Voor het eerst hebben ook overheidsinstanties, scholen en NGO's zich aangemeld of zijn aangemeld door derden." Er zijn nu drie nieuwe bedrijven in behandeling voor certificering, drie lagere scholen, twee overheidsinstanties en 1 NGO.

Scholen en NGO's betalen geen audit en certificeringskosten, voegt Alibux eraan toe. Ze moeten alleen kunnen aantonen dat ze recyclebare afvalstromen verzamelen en hun leerlingen voorzien van milieu bewustmakende educatie/voorlichting. De stichting bekijkt ook de mogelijkheid om individuen te certificeren. “Het moet een erkenning zijn voor milieu verantwoord handelen buiten hun reguliere verantwoordelijkheid. Individuen kunnen alleen in aanmerking komen als ze worden aanbevolen door derden of wanneer hun milieu verantwoordelijk gedrag goed meetbaar is voor Samarja.”

Purity Tours had Samarja in 2012 zelf benaderd als deel van de 2de audit ronde. De onderneming vindt dat Suriname zich in het buitenland meer moet promoten als een ecotoerisme bestemming. Zij wil dit in ieder geval ook waarmaken voor haar cliënten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May