Bouterse vertrekt dag later om 'reshuffling' af te ronden
02 Jul 2013, 11:18
foto
President Desi Bouterse vandaag op de Thomas van Aquinoschool. (Beeld: René Gompers)


President Desi Bouterse gaat een dag later naar de Caricom staatshoofdenvergadering, die op Trinidad en Tobago wordt gehouden. Hij vertrekt nu donderdag, om de reshuffling die hij aangekondigd had, af te kunnen ronden. Bouterse wilde niet vooruitlopen op de vraag of minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling naar huis gaat. "Geduld is een schone zaak", zei hij vandaag op de Thomas van Aquinoschool in gesprek met journalisten.

Bouterse gaf op deze school het startsein voor het Nationaal Zorg Stelsel, waarbij kinderen tot zestien jaar en Surinamers vanaf zestig gratis medische zorg zullen krijgen. Het was opvallend dat Sitaldin niet aanwezig was. Vicepresident Robert Ameerali, de ministers Michel Blokland (Volksgezondheid) en Alice Amafo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting) flankeerden het staatshoofd.

De president had eerder meegedeeld dat hij 3 juli klaar is met de reshuffeling. Behalve ministers zullen ook directeuren de plaat moeten poetsen. Het gaat niet alleen om departementsdirecteuren, maar ook die van parastatale instellingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May