Dierenbescherming niet voor persoonlijk gemak mens
02 Jul 2013, 19:30
foto


De Stichting Dierenbescherming Suriname wijst er nadrukkelijk op dat zij er is om dierenleed te verzachten of te voorkomen. Zij is er in geen geval voor persoonlijk gemak van de mens. Overlast, het oplossen van het probleem van de mens, daar doet de stichting niet aan mee.

Het instituut krijgt vaak euthanasie-verzoeken voor gezonde dieren, alleen om “het persoonlijk ongemak weg te nemen.” Het dierenasiel wil hier niet aan meewerken. “Dit is niet waar dierenbescherming voor staat!”

De stichting wijst er op dat het zwerfdierenprobleem door de samenleving zelf wordt gecreëerd. Het komt nog dagelijks voor dat mensen hulpeloze dieren achterlaten en weggooien. Dit ernstig verwaarloosde- en onderschatte probleem kan een vrijwilligersorganisatie als de stichting niet alleen oplossen.

Conceptwet
Een van de zaken waar de stichting op aandringt is het strafbaar stellen van het achterlaten van dieren op straat en mishandeling en verwaarlozing van dieren. De conceptwet daartoe ligt al enige tijd op tafel bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en de Nationale Assemblee. “Zolang het toebrengen van dierenleed niet strafbaar gesteld wordt, blijft het voor het asiel en het dierenvervoer van de stichting onmogelijk om op een diervriendelijke wijze meldingen van overlast te helpen oplossen.” Het instituut vindt elke andere wijze, vooral waarbij het dier wederom de dupe wordt, onwaardig en “dus niet aan onze stichting om naar te handelen!”

De stichting doet een beroep op alle instanties en partijen in de Surinaamse samenleving om dit probleem samen met de dierenorganisaties aan te pakken en op te lossen. Alleen zo bereiken we een diervriendelijk en menswaardig Suriname, schrijft de Stichting Dierenbescherming Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May