Kleurrijke prodowaka Naks oogst veel bijval
01 Jul 2013, 17:10
foto
De 'leba' veegt de weg tijdens de prodowaka van Naks. (Foto: René Gompers)


Diverse bevolkingsgroepen en culturele groepen laten zich van hun beste zijde zien in de prodowaka die gehouden wordt in de straten van Paramaribo. De groepen die naar het Onafhankelijkheidsplein zijn getogen, hebben veel bekijks van het publiek. Zij oogsten veel bewondering om hun klederdracht en de optredens die worden verzorgd.

Diverse bevolkingsgroepen die deelnemen aan de prodowaka, zeggen dat ze hiermee vooral de eensgezindheid willen benadrukken. "Wij zijn allemaal naar dit land gekomen en zijn lotgenoten van elkaar", zegt een deelnemer van de Culturele Unie Suriname. "Wij roepen al jaren op om meer met elkaar samen te werken. Tijdens de afschaffing van 150 jaar keti koti en 140 jaar Hindostaanse immigratie is de eenheid duidelijk gedemonstreerd".

Het publiek geniet met volle teugen van de kleurrijke optocht. Velen leggen de historische optocht vast. "Er is zoveel te zien en iedereen heeft zich zo mooi aangekleed. Ik probeer alles vast te leggen", zegt een toeschouwer die niks wil missen. Er heerst een uitgelaten sfeer in de omgeving van het Onafhankelijkheidsplein.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May