Bouterse: Daadwerkelijke vrijheid ontstaat in de geest
01 Jul 2013, 13:15
foto
President Desi Bouterse, vicepresident Robert Ameerali, hun echtgenoten en assembleelid Carl Breeveld wonen de speciale dienst bij in de Grote Stadskerk. (Foto: Edward Troon)


President Desi Bouterse roept op tot eenheid en saamhorigheid bij de herdenking van 150 jaar afschaffing van de slavernij. Hij merkt op dat vrijheid een belangrijk goed is, waarvoor de voorouders onder moeilijke omstandigheden strijd hebben geleverd. De president benadrukt tijdens de speciale dienst in de Grote Stadskerk vandaag dat daadwerkelijke vrijheid en onafhankelijkheid in de geest ontstaat. Dat is nog lang niet bereikt.

Traditiegetrouw wordt op 1 juli een speciale dienst gehouden in de 'Mama Kerki' om de afschaffing van de slavernij te herdenken. De kerk heeft een belangrijke rol gespeeld in de slavernijperiode en daarna. Er wordt gebeden voor land en volk en de zielenrust van de voorouders. Na de kerkdienst, die ook is bijgewoond door vicepresident Robert Ameerali, is een optocht gehouden naar het Jeugdcentrum.

De president merkt op dat ook de broeders en zusters die uit India en Indonesië zijn gekomen naar Suriname, eveneens erbarmelijke omstandigheden hebben meegemaakt. Bouterse roept eenieder op om met eenheid en saamhorigheid met elkaar te leven. Hij benadrukt het gelijkheidsbeginsel en gelijke ontplooiingskansen. Het staatshoofd noemt onder andere werkgelegenheid, sociale zekerheid, een dak boven het hoofd, onderwijs, gezondheidszorg en geest verrijkende recreatiemogelijkheden. De president brengt ode aan de voorouders, die hij als grote voorbeeld stelde. Een volk dat zijn strijders niet eert, is gedoemd ten onder te gaan, stelt Bouterse. Hij roept op om elkaar lief te hebben, te stimuleren en te ondersteunen en benadrukt het belang van vrijheid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May