Brazilië vernedert Spanje en wint Confederations Cup
30 Jun 2013, 20:55
Bondscoah Luiz Felipe Scolari.

Net als in de eerste speelperiode scoorde Fred na anderhalve minuutspelen in de tweede helft. Het was weer Fred die zijn vizier op scherp had en de bal om doelman Iker Casillas heen, in het doel krulde: 3-0. Bondscoah Luiz Felipe Scolari heeft gelijk gekregen. Brazilië is terug op het allerhoogste platform van het internationale voetbal.

Niet lang na het derde doelpunt kreeg Spanje een penalty toegewezen, nadat Marcello de ingevallen Jesus Navas ten val had gebracht. Sergio Ramos belastte zich met de strafschop, maar plaatste de bal naast het doel.

De Spaanse hoop vervloog compleet toen Gerard Pique met nog ruim 20 minuten van het veld werd gestuurd, na een ongeoorloofde charge op Neymar. Ook in de tweede speelperiode kreeg Pedro de gelegenheid om de eer van de wereldkampioen te redden, maar ditmaal vond hij doelman Julio Cesar op zijn weg. Julio Cesar liet in de slotfase zijn keeperskunsten zien, toen hij op sensationele wijze de inzet van David Villa uit zijn doel hield.