Politieagenten Apoera mishandelen tieners
01 Jul 2013, 01:00
foto
Jerry (15) toont de striemen op zijn rug. Hij is met een gummistok geslagen en kreeg ook vuistslagen te incasseren van de politie te Apoera.


Familieleden van Jerry (15) en Armand (16) zijn niet te spreken over de behandeling die de jongens van de politie op Apoera hebben gekregen zondagochtend. Zij werden door Randy R. naar de politiepost gebracht. De man deed aangifte, omdat de jongens telefoonkaarten uit zijn auto zouden hebben gestolen. De tieners kregen vuistslagen te incasseren en werden met een gummistok geslagen.

Moeder Annelies Boldewijn zegt aan Starnieuws dat zij gehoord had dat haar zoon is aangehouden. Zij is samen met andere familieleden terstond gegaan naar de politiepost. De familieleden hoorden de jongens schreeuwen en smeken om ze niet te slaan. Een zus vertelt dat haar broertje op zijn schouders, bil en buik is geslagen. Eerst werd Jerry mishandeld door drie politieagenten. Daarna was Armand aan de beurt.

Dit moet ophouden
De jongens bleven ontkennen dat ze de telefoonkaarten gestolen hebben. Een zus van een van de jongens is samen met agenten naar de auto van Randy R. geweest. De telefoonkaarten bleken in de auto te zijn. Zij waren uit de doos gevallen. Moeder Boldewijn vertelt dat haar zoon heel goed is op Randy R. en veel werk voor hem doet. Hij was samen met Armand inderdaad in de auto om de telefoon van zijn zus te halen die in het voertuig was.

Randy R. zag Jerry in de auto en merkte dat de doos met belkaarten leeg was. Hij bracht hem gelijk naar de politie en haalde later Armand ook op. "De kinderen zijn minderjarig. De politie heeft niet eens gevraagd naar de ouders. En ze zijn zo mishandeld. Wij wisten niet wat we zagen", stelt de moeder verontwaardigd. Toen de telefoonkaarten gevonden werden in de auto, werden de jongens heengezonden, zonder zelfs een verontschuldiging, zegt de moeder. Zij is intussen ook naar de poli geweest met haar zoon. De familie wil dat de korpsleiding optreedt tegen de agenten. "Dit is niet de eerste keer dat mensen worden mishandeld. Het moet nu ophouden", stellen de familieleden. Intussen is korpschef Humphrey Tjin Liep Shie op de hoogte gesteld van het gebeurde.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May