Brillenproject Albina moet leerresultaten verbeteren
30 Jun 2013, 03:00
foto
Tafarel Palman (15) uit de 6e klas van de Aaronschool krijgt zijn bril van Larissa Popke van All Vision, bijgestaan door Christine Sabajo van de oudercommissie.


Twintig kinderen van het voortgezet onderwijs voor junioren (voj) en de drie plaatselijke basisscholen in Albina, mogen zich trotse eigenaren noemen van een bril. De overdracht vond zaterdag plaats in het Nucleus Centrum in aanwezigheid van algemeen directeur van Godo Bank, Frits Terlaan, de overkoepelende oudercommissie, leerlingen en andere betrokkenen.

Terlaan zegt dat het verzoek tot financiering van dit project na goed bestudeerd te hebben, met voldoening is toegekend. Hij geeft aan dat het project is voorbereid door Godo Foundation, samen met de oudercommissie, Optiek All Vision en Godo Bank. "Dit project vond ingang bij ons, vanwege het maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, dat Godo voorstaat", zegt Terlaan. Vanuit het principe van solidariteit en medeleven met de sociaal zwakkeren, besloot de bank om bij te dragen aan de verbetering van de leerresultaten van de schooljeugd.

Leerprestaties gingen achteruit
Voorzitter Christine Sabajo van de overkoepelende oudercommissie Albina zegt dat de realisatie van dit project "de leerprestaties van onze slecht ziende kinderen moet helpen verhogen". Ze legt uit dat het voor ouders verontrustend was te constateren dat de kinderen door die tekortkoming slecht op het bord konden zien, waardoor hun leerprestaties achteruit gingen. "Door het helpen van twintig kinderen, is de aanzet gegeven om de vele leerlingen met slecht zicht in Albina tegemoet te komen", zegt Sabajo. Voor de commissie is dit het eerste wapenfeit sinds haar oprichting in februari dit jaar. Sabajo stelt in het vooruitzicht de uitvoering van een tandheelkundig project voor de jeugd in Albina.

Fens Vernuil van Godo Foundation houdt de schooljeugd voor dat aan de oudercommissie aan het eind van het schooljaar gevraagd zal worden om het schoolrapport ter beschikking stellen. "Dus geven jullie de ouders geen schande", vraagt hij de jeugdigen. De vorderingen zullen van belang zijn om het project voort te zetten.
Grotilda Vrede, die vanuit het Nucleus Centrum de oudercommissie begeleidt, drukt de kinderen op het hart zich in te zetten. "We zullen schoolrapporten presenteren, waardoor Godo meer kan doen voor kinderen in Albina", zegt Vrede.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May