President in Nicaragua voor Petro Caribe summit
29 Jun 2013, 16:00
foto


President Desi Bouterse is aan het hoofd van een delegatie in Managua, de hoofdstad van Nicaragua, voor het bijwonen van de 8ste staatshoofden summit van Petro Caribe. De president is vanmorgen vroeg vertrokken met een SLM-chartervlucht. Hij wordt zondagochtend rond twee uur terugverwacht op de Johan Adolf Pengel luchthaven.

Het Petro Caribe bondgenootschap is op 29 juni 2005 gelanceerd. De landen die een overeenkomst hebben met Venezuela zijn: Cuba, Dominicaanse Republiek, Antigua en Barbuda, Bahama's, Belize, Dominica, Haïti, Grenada, Guatemala, Guyana, Jamaica, Nicaragua, Suriname, St. Lucia, Guatemala, St. Kitts & Nevis en St. Vincent en de Grenadines. De alliantie maakt het mogelijk dat deze landen olie tegen voordelige betalingsvoorwaarden van Venezuela kopen.

Suriname is op 4 januari via de Petrocaribe overeenkomst begonnen met de opkoop van olie bij de Venezolaanse maatschappij PDVSA. Een deel van de betaling wordt door Venezuela gereserveerd voor een speciaal fonds. Door dit fonds zullen er in Suriname projecten worden uitgevoerd die sociaal-economische ontwikkeling stimuleren. Dit fonds moet nog gestalte krijgen. De conferentie wordt zondag afgesloten met een verklaring.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May