AZP begint in september met renovatie beddenhuis
29 Jun 2013, 06:00
foto
Antoine Brahim, algemeen directeur AZP.


Aanpak van het beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) staat al een tijdje op de prioriteitenlijst. Algemeen directeur Antoine Brahim zegt aan Starnieuws dat het ingenieursbureau IBT Engineering een technische scan heeft gemaakt van het beddenhuis. "Daarbij is geconstateerd en gerapporteerd dat er sprake is van achterstallig onderhoud. Maar in geen geval kan er gesteld worden dat er instortingsgevaar dreigt of dat de veiligheid van patiënten en personeel niet gegarandeerd is. Wij verwachten in september te beginnen met de renovatie", deelt Brahim mee.

"Het ziekenhuis is ruim vijftig jaren geleden gebouwd en iedereen die ons ziekenhuis kent, weet dat er al jaren sprake is van achterstallig onderhoud van het beddenhuis. Wij kunnen het beddenhuis zeker geen klantvriendelijke omgeving noemen. Wij hebben besloten prioriteit te geven aan het beddenhuis; het moet worden aangepakt", stelt Brahim. Hij merkt op dat de grondige evaluatie die gemaakt is door het ingenieursbureau, precies aangeeft wat er gedaan moet worden.

Strategisch plan
Als onderdeel van het strategische plan zal het beddenhuis op korte termijn een grondige renovatie krijgen. Met de coördinatie van de renovatie is eveneens IBT Engineering belast. De algemeen directeur deelt mee dat de plannen binnenkort worden afgerond. Er zullen bij de renovatie grondige inspecties van fundering en eventueel betonrot plaatsvinden. De kamers en sanitaire omstandigheden worden aangepakt en het geheel zal een 'new look' krijgen, zegt Brahim.

De directeur merkt op dat er hard wordt gewerkt om fundamentele verbeteringen aan te brengen. "Er zijn veel grote uitdagingen. Intussen zijn wij er in geslaagd om de acute elektra problemen waarmee wij enkele maanden geleden bij ons complex aan de Flustraat werden geconfronteerd, op te lossen. Samen met de EBS en een gerenommeerd bedrijf zijn we gestart met de vernieuwing van de totale installatie", deelt Brahim mee. Hij zegt dat vastberaden gewerkt wordt om de kwaliteit van de gezondheidszorg op elk gebied op te voeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May