Directie Streekziekenhuis pareert aanval RGD-artsen
29 Jun 2013, 04:00
foto


Samenwerken aan excellente gezondheidszorg is in ons aller belang. De directie van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft de RGD-artsen in Nickerie uitgenodigd voor een bijeenkomst om knelpunten in de samenwerking te bespreken. “Wij vinden het jammer dat u hierop niet bent ingegaan,” schrijft de leiding van het ziekenhuis aan de coördinator van RGD-Nickerie, Premdew Lachman.

In een brief aan de directie van het ziekenhuis had het RGD-Artsen Collectief Nickerie aangegeven geen vertrouwen meer te hebben in de ziekeninstelling. Zo zouden de essentiële pijlers, respect voor elkaar, vertrouwen en ondersteuning ontbreken.

Volgens algemeen directeur Antoine Elias, medisch directeur Heve Sibilo en de voorzitter van de Medische staf Foke van Delft is de relatie van het ziekenhuis met de RGD-artsen “altijd zakelijk, professioneel en correct geweest.” De directie wijst erop dat gezondheidszorg maatwerk is waarbij zoveel als mogelijk wordt geprobeerd te beantwoorden aan de persoonlijke behoeften van de patiënt. “Dat de geboden zorg niet altijd aan de verwachtingen voldoet is hierbij onvermijdelijk.”

Niet ongevoelig voor kritiek
Volgens de directie klopt het niet dat de gemeenschap geen vertrouwen heeft in het ziekenhuis, “dat wil niet zeggen dat we ongevoelig zijn voor kritiek.” Zij wijst erop dat de RGD-arts de verantwoordelijkheid voor het bewaken, bevorderen en waarborgen van het gezondheidszorgsysteem niet alleen hoeft te dragen. “U als RGD-arts neemt uw verantwoordelijkheid en de medische staf in het ziekenhuis neemt haar verantwoordelijkheid, waarbij elkaars standpunten zo goed als mogelijk worden gerespecteerd.”

In de brief aan de RGD-artsen benadrukt de directie dat zij en de medische staf van het ziekenhuis de huisartsen van Nickerie en omstreken respecteren. “Als de indruk is gewekt dat zulks niet zo is, dan willen we dat hierbij rechtzetten.” Ook verwijzingen worden altijd serieus genomen, zegt de directie. De patiënt wordt op de polikliniek binnen een redelijke termijn geholpen. Bij spoedeisende zaken wordt hij door de dienstdoende arts gezien op de eerste hulp. Als patiënten met een verwijsbrief van de huisarts de SEH bezoeken, moet de dienstdoende arts altijd overleg plegen met de desbetreffende specialist, legt de directie uit.

Over het punt van ondersteuning waarover de RGD-artsen vallen, zegt de directie dat zij over ondersteuning van de huisartsen door het ziekenhuis een persoonlijk gesprek willen hebben. Voorts wijst de directie erop dat elke specialist die werkt binnen het LMSZN is geregistreerd bij de Surinaamse Specialisten Registratie Commissie. “Wij weten niet in welk kader wij uw opmerking over het wel of niet capabel zijn van de specialisten moeten plaatsen”, pareert de directie de zaken waar het RGD-artsen Collectief Nickerie moeite mee heeft.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May