Verdachte bekent benadeling werkgever
28 Jun 2013, 22:00
foto


Eric W. bekende zijn schuld aan rechter Alida Johanns op de rechtszitting van donderdag. Hij heeft van het bedrijf Rudisa Agencies, waar hij als salesman werkzaam was, SRD 89.940 verduisterd. Dit gebeurde in de periode 2011 tot en met 2013. Op 12 maart van dit jaar viel de salesman door de mand.

Eric W. was zolang succesvol, omdat hij de schulden van de oude bonnen afloste met die van de nieuwe bonnen. Hij inde de bonnen, maar droeg de ontvangen gelden niet af. Zo kon hij 63 bonnen verduisteren. Het bedrijf doet wekelijks een controle op de debiteurenstaat en merkte dat bij Eric W. steeds openstaande rekeningen waren en dat de bonnen ontbraken.

“Ik geef toe dat ik het gedaan heb. Maar, ik heb het niet gedaan omdat ik in geldnood was. Ik verdiende tussen de SRD 2300 en 2700 per maand. Het is allemaal zo onbewust gegaan en ik kon de schulden niet meer inlopen. Ik hield de bonnen bij, maar het bedrag niet. Het geld gebruikte ik om alledaagse benodigdheden te kopen. Een salarisverhoging durfde ik niet te vragen, want andere collega’s zijn daarom ontslagen, dus ik durfde dat niet te doen”, verklaarde Eric W.

Deze zaak zal op 11 juli verder voortgezet worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May