SBF registreert ervaringen 'pre-shipment' inspectie
29 Jun 2013, 10:00
foto


Het bedrijfsleven heeft publiekelijk aangegeven dat de Pre-Shipment Inspection (PSI) uitgevoerd door SGS wel degelijk ervoor zal zorgen dat de prijzen van goederen zullen stijgen. Het ministerie van Financiën heeft in gesprekken met het bedrijfsleven en vakbeweging in het Tripartiet Overleg meegedeeld dat dit niet het geval zal zijn. Het bedrijfsleven stelt dat in de komende weken zal blijken wie gelijk heeft. Het Suriname Business Forum is begonnen met de registratie van praktijkgevallen.

Per 17 juni is de PSI ingegaan. In een schrijven naar ondernemers meldt het Suriname Business Development Center (SBC), de werkarm van de SBF, dat "uit het veld heeft ons informatie bereikt dat de import wel degelijk wordt beïnvloed door de activiteiten als gevolg van de PSI".

De SBC verzamelt informatie om op basis van werkelijke betrouwbare en verifieerbare informatie op gedegen wijze een conclusie te kunnen trekken en goed onderbouwd een advies te kunnen uitbrengen aan de regering. Aan de ondernemers wordt gevraagd naar ervaringen met de PSI.
Van de ondernemers wordt verwacht een duidelijke omschrijving van de voorgedane situatie en de gevolgen die het bedrijf hierdoor heeft ondervonden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May