Verdachte zedenzaak: ‘Wij waren vogels van gelijke veren’
28 Jun 2013, 12:30
foto


De verdachte Milliano R. (27), die receptionist was, wordt van verkrachting beschuldigd. Op de rechtszitting donderdag zei hij aan rechter Alida Johanns dat het slachtoffer (26) ook seks gewild had en dat ze ervan genoten heeft. “Wij waren vogels van gelijke veren”, deelde hij aan de rechter mee. Milliano R. kan het maar niet snappen dat het slachtoffer aangifte tegen hem heeft gedaan. Het slachtoffer bleef erbij dat zij gedwongen werd tot seks.

Zij hadden elkaar op die bewuste dag bij de bushalte ontmoet. Samen liepen ze naar de woning van de oma van het slachtoffer. Volgens verklaringen van het slachtoffer was de verdachte ongeveer acht uren bij haar, waarvan zij zich zes uren lang bedreigd voelde. Zij waren vanaf 22.00 uur ’s avonds tot 6.00 uur in de ochtend samen. “Op een gegeven moment zei hij dat hij wilde flirten en kwam naast mij zitten op het balkon. Hij hield mijn hand vast. En in een fractie van een seconde schoof hij mijn jurk omhoog. Ik was in de war. Ineens kwam mijn dochtertje van acht jaar naar buiten en vroeg om brood. Ik ging toen snel naar binnen, maar hij wilde niet weg”, verklaarde het slachtoffer.

Aangifte na een week
Volgens het slachtoffer kwam de verdachte snel aangelopen in de keuken en werd handtastelijk. Haar oma, die een bloeddrukpatiënt is, sliep in de kamer. Zij begon te huilen en hyperventileerde. Toen maakte haar dochtertje oma wakker en de verdachte begon voor haar te bidden, waardoor oma dacht dat ze in goede handen was. Het slachtoffer beweerde dat zij erg bang was geweest, omdat de verdachte haar voorhield dat hij militair is en van alles in staat is te doen. Hij dwong haar uiteindelijk toch tot seks.

“Ik voelde mij erg vervelend en durfde het aan niemand te vertellen. Pas na een week, nadat ik met mijn nichtje had gesproken, heb ik aangifte bij de politie gedaan. Hij had mij ook een valse naam opgegeven. Hij bedreef onbeschermd seks en ik was bang dat hij misschien besmet is. Je kent iemand niet eens en met een wild vreemde wil je onbeschermd seksen. Dan klopt iets toch niet”, zei het slachtoffer.

Niet gedwongen
De verdachte bekende de seksuele handelingen, maar benadrukte dat het ook haar wil was. Volgens hem is het motief dat ze het verhaal anders verteld heeft aan haar oma. Zij wilde niet hebben dat haar oma iets zou merken. “Daarom zijn we in het donker gaan zitten. Zij heeft mij voorgesteld aan haar oma en ik heb gegeten en gedronken daar. Zij vertelde mij dat het kind haar zusje was en pas later hoorde ik dat het haar dochtertje was. Ik heb inderdaad tegen haar gezegd dat ik een militair ben, omdat ik een camouflage T-shirt aanhad”, verklaarde Milliano R.

Raadsman Irvin Kanhai kon zich niet terugvinden in de verklaringen van het slachtoffer. “Je voelde je bedreigd, maar je was urenlang met hem. Je kon oma wakker hebben gemaakt en je hebt ook nog een mobiele telefoon om naar de politie te bellen. Na alles meegemaakt te hebben, loop je nog met hem halverwege de straat mee, zodat hij de bus kon pakken. Was je dan toen niet bang?”, vroeg Kanhai.

Deze zaak zal op 11 juli verder behandeld worden. De verdachte en een getuige zullen in deze zaak gehoord worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May