Kersten zet studiefonds op bij 245-jarig bestaan
28 Jun 2013, 10:45
foto
(bron: www.kersten.sr)


C. Kersten en Co. NV (Kersten) viert zijn 245-jarig bestaan met het opzetten van ‘Stichting Studiefonds Kersten'. Kinderen uit sociaal minder bedeelde milieus krijgen met de middelen van het fonds de kans te studeren aan een hogere onderwijsinstelling in Suriname. Het fonds start met een kapitaal van US$ 245.000.

Vertegenwoordigers van C. Kersten en Co. N.V., SNT Kersten N.V. en Vensur N.V. zullen deel uitmaken van het bestuur van Stichting Studiefonds Kersten. Kersten zal elk jaar een award uitreiken aan een bursaal met de beste cijfers of een bursaal die een uitzonderlijke sociaal maatschappelijke bijdrage heeft geleverd aan de samenleving.

Onderwijs is basis voor ontwikkeling
Het bedrijf is op 29 juni 245 jaar gevestigd in Suriname en wil op deze manier iets terug doen voor de gemeenschap. “Onderwijs vormt de basis voor duurzame ontwikkeling en bestrijding van armoede. Door kinderen uit sociaal minder bedeelde milieus de kans te geven te studeren aan een hogere onderwijsinstelling, wordt aan hun zicht geboden op een betere toekomst,” zegt Kersten in een bericht.

Door te investeren in de volgende generatie wordt tevens de basis gelegd voor een beter en een gezond Suriname. Kersten ziet het als zijn morele verplichting om daaraan een bijdrage te leveren. De geschiedenis van de onderneming is nauw verweven met de zending. In 1765 kwam Christoffel Kersten met twee andere zendelingen naar Suriname. De geestelijken moesten in die tijd in hun eigen onderhoud voorzien en daarom opende Kersten in 1768 een kleermakerij annex manufacturenhandeltje aan de Steenbakkerijstraat. Er volgden een bakkerij, een horlogemakerij, een houthandel en een transportbedrijf, vervolgt het bericht.

Anno 2013 verschaft Kersten werk aan ongeveer 917 mensen binnen de divisies: Building and Construction, Hospitality, Motors & Heavy Equipment, Health Care, Kersten Communication Services, Holding Services en Real Estate & Properties.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May