Politie Trinidad houdt Surinamer aan
27 Jun 2013, 10:00
foto


De politie op Trinidad en Tobago heeft in de afgelopen 48 uur verschillende arrestaties gedaan en drugs en wapens in beslag genomen. Onder de arrestanten is ook een Surinamer bij wie drugs is aangetroffen.

Tijdens een mobiele patrouille heeft de politie een auto gestopt. In het voertuig heeft de politie na controle drugs, een pistool en munitie aangetroffen. Een 38-jarige man die in de auto zat, was met de vlucht maandagavond uit Suriname aangekomen op de internationale luchthaven Piarco. Hij is gearresteerd.

De arrestaties zijn gedaan door de agenten van het Bureau tegen georganiseerde criminaliteit, narcotica en vuurwapen. De mededelingen zijn gisteren gedaan tijdens een wekelijkse persbriefing door politievoorlichter Wayne Mystar. In de bagage van Surinamer is 2,12 kilo cocaïne aangetroffen met een straatwaarde van US$ 800.000. De 38-jarige man wordt naar verwachting vandaag voorgeleid voor de rechter.

Op het oostelijk gedeelte van het eiland heeft de politie in het bos een leegstand kamp aangetroffen. In het kamp is 22 kilo marihuana, een jachtgeweer en twee dozen jachtpatronen gevonden. Eveneens zijn ongeveer 3.000 volgroeide marihuana planten en 500 zaailingen op de plek aangetroffen. De drugs hebben een geschatte straatwaarde van US$ 3,2 miljoen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May