Suriname bespreekt overname voorzitterschap Unasur
27 Jun 2013, 06:00
foto
Secretaris-generaal van de Unasur, Ali Rodriguez Araque


Suriname en het secretariaat van de Unie van Zuid Amerikaanse Staten (Unasur) hebben intensieve gesprekken gevoerd over de overname van het voorzitterschap van deze organisatie door Suriname. De officiële overdracht van de hamer aan Suriname, zal geschieden op 30 augustus.

Secretaris-generaal van de Unasur, Ali Rodriguez Araque, is met en delegatie afgereisd naar Suriname om de gesprekken te voeren met waarnemend president Robert Ameerali, de leiding van het parlement, het ministerie van Buitenlandse Zaken bijgestaan door raadsadviseur Errol Alibux en de directeur Nationale Veiligheid van het kabinet van de president Melvin Linscheer.

Succesvol
Naast de coördinatie en samenwerking tussen Suriname en het Unasur secretariaat in Ecuador, is ook aandacht besteed aan andere vraagstukken. Directeur Ellen Naarendorp van Buitenlandse Zaken laat in een bericht weten dat de gesprekken succesvol en vlot zijn verlopen. Op basis van consensus in de verschillende Unasur besluitvormingsorganen en sectorale raden, zal de regionale projectie worden bepaald voor wat betreft de samenwerking en integratie.

Andere vraagstukken die tijdens de gesprekken naar voren zijn gekomen zijn, de prioriteitsgebieden van de samenwerking, institutionele en operationele structuur van Unasur, het opzetten van een Unasur communicatie en informatiecentrum en andere belangrijke onderwerpen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May