Brazilië langs Uruguay naar finale
26 Jun 2013, 18:45

Gastland Brazilië heeft zich geplaatst voor de finale van de Confederations Cup. Uruguay werd met 2-1 verslagen. Sterspeler Neymar scoorde zelf niet, maar stond wel aan de basis van beide doelpunten. Brazilië neemt het zondag op tegen de winnaar van de andere halve finale die morgen tussen Italië en Spanje wordt afgewerkt.

De eerste scoringskans was voor Uruguay. Diego Lugano werd na ongeveer een kwartier door David Luiz ten val gebracht. De arbiter had geen keus en wees onverbiddelijk naar de penaltystip. Routinier Diego Forlan belastte zich met de strafschop, maar zag zijn inzet door doelman Julio Cesar tot hoekschop verwerkt worden.

Hoewel Uruguay beter op de bal was, kwam alleen Brazilië in deze speelperiode tot scoren. Neymar nam de bal handig aan en probeerde doelman Muslera te passeren, maar deze verwerkte het schot ongelukkig in de richting van de aanstormende Fred. Deze maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje en plaatste het leder in het doel (1-0). Dit was meteen ook de ruststand.

De tweede speelperiode was nauwelijks 3 minuten oud toen Edison Cavani uit een scrimmage de gelijkmaker inschoot (1-1). Hierna werden er over en weer halve kansen gecreëerd, maar het duurde tot de 86ste minuut voordat er weer gescoord werd. Paulinho kopte een hoekschop van Neymar achter doelman Muslera en bezorgde de gastheer zo de overwinning.

Brazilië heeft zich met deze overwinning geplaatst voor de finale die zondag wordt afgewerkt. De tegenstander wordt de winnaar van de andere halve finale wedstrijd die morgen tussen Italië en Spanje wordt gespeeld.