Personeel RO krijgt leefstijladvies
26 Jun 2013, 18:00
foto
Een deelnemer aan de gezondheidssessie heeft zijn bloeddruk laten controleren. (foto RO)


Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft deze maand een serie gezondheidssessies gelanceerd om medewerkers bewust te maken van een gezonde leefstijl. Deze sessies zijn vandaag afgesloten. De activiteit past binnen de visie van PZ (personeelszaken) naar HRM (Human Resource Management), zegt waarnemend hoofd Personeelszaken van RO, Cheryl Daal. “PZ moet ervoor zorg dragen dat de medewerkers optimaal kunnen functioneren.” De volgende activiteit die binnen deze visie gelanceerd zal worden, is het bijbrengen van vaardigheden op het gebied van budgetteren.

Verantwoordelijken op het ministerie waren bezorgd over het geconstateerde ongezonde eetpatroon van medewerkers. Meer dan 200 ambtenaren hebben zich opgegeven voor de bijeenkomsten met gezondheidsdeskundigen. Sommige medewerkers die aan overgewicht lijden, hebben direct professionele hulp ingeschakeld voor het afslanken. Deelnemers hebben hun gewicht, bloeddruk, suikergehalte en vetgehalte laten controleren en er is ook aandacht besteed aan de effecten van roken en voorkoming van stress. De resultaten van de totale groep moeten nog worden gepresenteerd door deskundigen. Op basis hiervan zal een vervolgtraject worden ingezet.

Het ministerie wil trendsetter zijn op het gebied van HRM. Hiermee wordt getoond dat PZ niet slechts een uitvoerende, routinematige afdeling is, maar ook een visie heeft en beleid kan initiëren ter bevordering van het welzijn van medewerkers, zegt de voorlichting van RO.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May