Jogi vraagt Parmessar onderzoek werkzaamheden Nickerie
27 Jun 2013, 07:00
foto
De door Openbare Werken Regio West opgeknapte dam langs de Nickerierivier.


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) heeft een inspectieteam gestuurd naar Nickerie om zich te oriënteren over werken die uitgevoerd zijn in dit district. Assembleelid Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) zegt aan Starnieuws dat er door voormalige minister Ramon Abrahams onderhandse gunningen zijn verstrekt om de dammen te repareren. Nu zegt OW Regio West dat uit eigen middelen de dambreuk te Paradise is hersteld.

Jogi heeft Parmessar opgebeld en gevraagd om een onderzoek in te stellen. Hij zal ook een brief schrijven aan president Desi Bouterse. Volgens Jogi heeft de aannemer geen kwaliteitswerk geleverd. Het werk was gegund voor SRD 800.000 maar uiteindelijk is er meer betaald. Jogi beweert dat het werk niet goed is verricht. "De minister heeft mij beloofd dat hij controle zal laten uitoefenen", zegt het assembleelid.

40 meter verder
Charles Perk, coördinator van OW Regio West, zegt aan Starnieuws dat de ondernemer goed werk heeft geleverd. De dambreuk is 40 meter verder ontstaan. Het gaat om een oude kleidam aan de oever van de Nickerierivier. "Wij hebben de breuk gedicht en de dam heeft stand gehouden", deelt Perk mee.

De OW-topper in het district bevestigt dat een team uit Paramaribo voor oriëntatie in Nickerie is gekomen woensdag. Perk merkt op dat het werk dat eerder uitgevoerd is, naar tevredenheid is verricht. "Waar de breuk nu ontstaan is, behoorde niet tot het gedeelte dat moest worden hersteld", deelt Perk mee. Hij haalt aan dat niet gewacht kon worden op een openbare aanbesteding, terwijl percelen onder water gelopen waren. Het werk is in eigen beheer verricht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May