Ruim 1000 padvinders komen voor Cuboree naar Suriname
26 Jun 2013, 22:30
foto


De voorbereidingen voor de dertiende Caribbean Cuboree zijn in volle gang. Het regionale kamp, voor padvinders tussen zeven en twaalf jaar, wordt deze keer in Suriname gehouden. Er worden ruim duizend gasten verwacht uit meer dan tien landen. Het thema is 'Fun in the Jungle'.

Het welpenkamp wordt opgezet in het Ayoko Kazerne op Zanderij. Vandaar uit zullen de 'cubs' een lijvig programma afwerken. Cultuuruitwisseling, excursies in het bos, informatie opdoen over de Surinaamse flora en fauna en fellowship zijn een paar van de activiteiten op de agenda. Ook zullen bepaalde plekken buiten Para aangedaan worden. De kinderen zullen in het Engels met elkaar communiceren tijdens het kamp om de taalbarrière te overbruggen.

Om nooit te vergeten
"We doen er alles aan om de kinderen een goede tijd te bezorgen", verzekert Humphrey Schurman, hoofdcommissaris van de Boy Scouts op een persconferentie vandaag. "De Cuboree kun je maar één keer in je leven meemaken, omdat het om de drie jaar gehouden wordt. Zo'n belevenis kun je nooit meer vergeten." Het organiseren van het regionale welpenkamp kost ruim SRD 900.000. Met de SLM is afgesproken om chartervluchten uit voeren om de gasten hierheen te krijgen. Het is moeilijk om vluchten te boeken naar Suriname omdat het vakantie is in het Caribisch Gebied, zegt de organisatie.

De Boy Scouts krijgen veel steun van de overheid. Naast geld, levert de regering een bijdrage met voeding, veiligheid, transport en logistiek. Om de duizend gasten te vervoeren zullen zestig bussen worden ingezet die een karavaan van vier kilometers vormen. "We staan voor heel veel uitdagingen, maar die gaan we niet uit de weg. Dit is een kans om ons kunnen te tonen aan de wereld", zegt Schurman. De organisatie vraagt de steun van de samenleving om het geheel vlot te doen verlopen. Er bestaat een grote behoefte aan vrijwilligers tijdens het kamp. De Cuboree duurt van 21 tot 28 juli.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May