Imeao-4 geslaagden gaan uit hun dak
26 Jun 2013, 14:30
foto
Geslaagden van Imeao 4 geven uiting aan hun vreugde bij het horen van de uitslag. (Foto: Samie Ramjiawan)


Met gegil, geschreeuw, gelach en dank aan de Allerhoogste werd de uitslag op het Imeao 4 aan de Wichersstraat en dependance Kwatta ontvangen door de scholieren. Op beide locaties gingen de geslaagden uit hun dak. Van 102 examenkandidaten slaagde 60,78% direct, 17,65% is afgewezen, terwijl 21,57% voor herexamen in aanmerking is gekomen.

Waarnemend directeur Eric Slijngard zegt aan Starnieuws niet helemaal tevreden te zijn met de uitslag. Hij hoopt dat alle herexamenkandidaten de eindstreep halen, zodat het slagingspercentage naar boven kan worden bijgesteld. Daarmee zal het resultaat veel beter uitzien dan het afgelopen jaar. Slijngard zal er alles aan doen om samen met de examenkandidaten en docenten het slagingspercentage van 82,35% te halen, omdat dit binnen handbereik ligt.

Onderdirecteur Bryan Siras vindt dat de geslaagden zich terecht lieten gaan, want het hele schooljaar hebben zij zich ingezet om de eindstreep te halen. Hij vindt het jammer voor enkele studenten die het examen voor de twee keer niet hebben gehaald, ondanks veel motivatie vanuit het docentenkorps. Deze scholieren hebben de stof kennelijk onderschat en gingen vanuit dat zij zich op bekend terrein bevonden. “Nu treuren zij, terwijl dat niet hoefde, indien zij zich hadden ingezet”, meent Siras. Volgens hem is 100% geslaagden wel te halen. In het nieuwe schooljaar zullen de contouren daarvan worden gelegd. De activiteiten zullen worden opgevoerd om betere resultaten te halen. De herexamens starten op 10 juli. Op 3 augustus vindt de diploma-uitreiking plaats.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May