Bouterse volgt Venetiaan op als chief scout
26 Jun 2013, 12:30
foto
President Desi Bouterse wordt de nieuwe chief scout.


President Desi Bouterse zal ex-staatshoofd Ronald Venetiaan opvolgen als chief scout. De Boy Scouts heeft onlangs tijdens een onderhoud met de president gevraagd of hij deze positie van beschermheer wil vervullen. Bouterse heeft positief hierop gereageerd.

Op een persconferentie vandaag heeft hoofdcommissaris Humphrey Schurman deze formele mededeling gedaan. De installatie van het staatshoofd als chief scout zal binnenkort plaatsvinden. Dit moet gebeuren voordat de dertiende Caribische Cuboree in Suriname wordt gehouden. Op 21 juli vindt de opening van deze regionale activiteit plaats. Deze happening zal door de nieuwe chief scout worden geopend.

Schurman zegt op vragen van journalisten dat het gebruikelijk is dat een staatshoofd de functie van chief scout vervult. Eerder heeft de leiding van de organisatie aan chief scout Venetiaan gevraagd om de functie ter beschikking te stellen. Starnieuws verneemt dat de ex-president niet gelukkig is met deze gang van zaken. Hij gaf te kennen dat hij internationaal zijn mening zal geven over deze ontwikkeling binnen de padvinderij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May