Districtsbestuur Saramacca is zwerfvuil zat
27 Jun 2013, 18:00
foto
Dit tafereel is wekelijks te zien. Nauwelijks is er schoongemaakt, of er wordt weer vuil gedumpt. (Foto: BIC Saramacca)


Het districtsbestuur van Saramacca is het zat om steeds het milieu van zwerfvuil te ontdoen. Ondanks de vele voorlichting en de waarschuwingsborden, blijven mensen grote hoeveelheden petflessen en vuil langs de wegen dumpen. Wekelijks wordt door het Directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken samen met het districtscommissariaat het zwerfvuil opgeruimd langs de verschillende hoofdwegen van Saramacca. Dit zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws.

Volgens de dc worden huisvuil, flessen en plastic artikelen gedumpt in de straatlozing langs de Oost-West Verbinding. De troep is vooral te zien in de gebieden Tambaredjo en Smithfield. “Wat je ook doet, hoe je het ook aanpakt, er komt geen verandering hierin. Milieu en gezondheid worden in gevaar gebracht. De burgers als de grote boosdoeners, beseffen het niet. Woonbuurten verzuipen. Erger kan het niet, terwijl het simpel te voorkomen is”, meent Ramdhani.

Hard optreden
De dc merkt op dat er nu hard opgetreden moet worden tegen de overtreders. Volgens de dc moet Artikel 39a van Politiestrafwet: GB 1915 No. 77, vele malen en laatstelijk gewijzigd bij SB 1990 No. 24 nu echt operationeel worden. Ramdhani wil samen met de gewestelijke politiecommandant van Saramacca maatregelen treffen tegen deze vervuilers.

Artikel 39a luidt als volgt:
Hij, die vuilnis, afval of andere hem toebehorende zaken nederwerpt, stort of plaatst, dan wel doet nederwerpen, storten of plaatsen op een voor het openbaar verkeer openstaande weg en de daarbij behorende voetpaden, in voor het publiek toegankelijke tuin of park, in een voor de afwatering bestemde of daartoe dienende gracht, trens of kreek of op een ander dan overheidswege daartoe aangewezen tot het domein behorend perceel of land, wordt gestraft met een hechtenis van ten hoogste twee maanden of geldboete van ten hoogste een duizend gulden.
Ramdhani benadrukt dat het heel belangrijk is dat de regionale organen, ambtenaren in het veld en de bevolking hun medewerking verlenen om deze vervuilers te identificeren. Dit kan door te fotograferen, het optekenen van kentekennummers van auto’s en deze gegevens te sturen naar het Burger Informatie Centrum (BIC) van Saramacca op het e-mailadres: bicsaramacca@hotmail.com. “Dit zal zeker een wezenlijke bijdrage leveren om dit specifiek geval te minimaliseren in het district”, hoopt Ramdhani.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May