Onvoldoende bewijs voor inbraak bij CTU-lid
26 Jun 2013, 02:00
foto


Tegen de verdachte die gepoogd had om op 9 december vorig jaar in te breken bij een lid van de Counter Terrorism Unit (CTU), heeft officier van justitie, Shanta Mahadew, op de rechtszitting dinsdag vrijspraak geëist. Volgens de vervolgingsambtenaar zijn er onvoldoende bewijsmiddelen en meer twijfels, waardoor zij niet tot wettig en overtuigend bewijs komt.

Thuis aangekomen met zijn gezin, ontdekte de vrouw van het CTU-lid dat de woonkamer overhoop gehaald was. Zij zag een schaduw en gaf dit door aan haar man. Het CTU-lid haalde zijn dienstwapen tevoorschijn en schoot op de dader, die kans zag om via het raam te ontsnappen. In de woning zijn er bloedsporen aangetroffen. Ook werd een mobiele telefoon, met foto’s van de verdachte erin, op de schutting van de woning van het CTU-lid aangetroffen.

Uit het dossier blijkt dat de verdachte voor verpleging naar Frans-Guyana was gevlucht. Ook zou hij samen met anderen de inbraak gepleegd hebben. Daarnaast is in het dossier opgenomen dat de verdachte in het bezit was van een zwarte auto waarin breekwerktuigen waren aangetroffen. Mahadew deelde mee dat het niet gelukt is om na te trekken of de verdachte inderdaad in Frans-Guyana was. Deze zaak zal op 9 juli verder behandeld worden en raadsman Raoul Lobo zal dan pleiten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May