Presidentieel gezelschap bezoekt huis Mao Zedong
25 Jun 2013, 19:45
foto
President Desi Bouterse bezichtigt de 'Mao-pakken'. (Beeld: kabinet van de president)


President Desi Bouterse en gezelschap bezochten dinsdag het huis van Mao Zedong, de man die de revolutionaire leider was van China, in het plaatsje Shaoshan in de provincie Hunan. Ook werd een kijkje genomen in het 'Mao-museum'. Er werden ook kransen gelegd. Hierna vloog het gezelschap met de SLM-vlucht 001 naar Beijing, de hoofdstad van Volksrepubliek China. Het staatshoofd werd verwelkomd door de Chinese minister van Buitenlandse Zaken.

Het presidentiële gezelschap had een ontmoeting met Chinese investeerders. Het staatshoofd nodigde hen uit om te investeren in Suriname. Bouterse zei dat Suriname een stabiel en veilig land is voor investeerders. Hij legde uit dat vredig met elkaar wordt omgegaan. Het staatshoofd merkte op dat Suriname veel te bieden heeft. Dit blijkt uit het tweede verslag dat perschef Clifton Limburg uit de Volksrepubliek China heeft opgestuurd.

Bouterse vroeg de Chinese ondernemers om de ontwikkeling in Suriname te ondersteunen. Hij beantwoordde ook vragen van diverse media. De president legde uit dat de Chinese bevolking goed georganiseerd is in Suriname en geïntegreerd is in de samenleving. Hun invloed is te merken in alle geledingen van het land. Woensdag is er een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping en vicepresident Li Yuanchao.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May