Penitentiair ambtenaar hangt ontslag boven het hoofd
25 Jun 2013, 18:40
foto
Edward Belfort, minister van Justitie en Politie.


De penitentiaire ambtenaar die verantwoordelijk was voor de beveiliging van moordverdachte Pearl Morgenstond, alias 'Kabouter', zal worden ontslagen. Dit liet minister Edward Belfort vandaag doorschemeren tegenover journalisten. De ambtenaar heeft zijn plicht verzaakt.

De bewindsman zegt niet te zullen schromen om te handelen. De ontslagaanvraag ligt op zijn bureau. Kabouter is op 29 april gevlucht uit het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij onder bewaking opgenomen was. Uit onderzoek is gebleken dat de penitentiaire ambtenaar niet de nodige voorzorgsmaatregelen genomen heeft.

Belfort roept Morgenstond, Ronny Rattan en de twee Brazilianen die recent ontvlucht zijn uit de gevangenis op, zich aan te melden. De minister die uit het Korps Politie Suriname komt, zegt precies te weten hoe deze mensen zich voelen. "Zij zijn illegaal buiten en leven continu in vrees. Er kan van alles gebeuren bij een politieoptreden. Ik weet er alles van, want ik heb diverse situaties al meegemaakt", zegt Belfort.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May