Problemen milieu-inspecteurs na 2 jaar niet opgelost
24 Jun 2013, 21:00
foto
Vakbondsleider David Bakker


De bond van milieu-inspecteurs bij het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) beslist morgen over een wel of geen volledige werk neerlegging. Bijkans twee jaar nadat de bond in 2011 in een ‘sit-down’ actie ging, zijn de meest belangrijke en dringende zaken niet opgelost. Een gemengde commissie met daarin leden van de bond en het ministerie van Volksgezondheid heeft ook niet geholpen.

Op een ledenvergadering van de bond op 17 mei, is een ultimatum van vier weken gegeven. “Die vier weken zijn ruim overschreden, en is het nu tijd dat wij ernst maken met deze zaak”, zegt bondsvoorzitter David Bakker aan Starnieuws.
De bond zal op een persconferentie het traject dat de afgelopen twee jaren is afgelegd, uiteenzetten en het uiteindelijke standpunt van de ledenvergadering bekendmaken.

Gemengde commissie stelt teleur
De ‘sit down’ actie heeft tot nu toe weinig invloed gehad op de samenleving. Het werk werd pas na 10.00 uur ’s morgens begonnen. De buitendiensten vonden normaal plaats. Bakker wil nu nog niet zeggen als daar een drastische verandering in komt.

De belangrijkste problemen bij de Dienst van Milieu-inspectie bij het BOG, zijn een tekort aan personeel en het jarenlang uitblijven van bevorderingen van milieu-inspecteur, terwijl ook achterstallige toelagen sinds jaren niet zijn uitbetaald. Er wordt wel gewerkt aan een nieuw uniform voor de dienst. Bij het instellen van de gemengde commissie was er hoop dat zaken in een stroomversnelling terecht waren gekomen en de problemen spoedig zouden zijn opgelost.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May