Suriname leent US$ 100 miljoen voor financiële sector
25 Jun 2013, 00:00
foto


Suriname krijgt US$ 100 miljoen om zijn financiële sector verder te verbeteren. De helft van het geld is een lening van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), terwijl de andere US$ 50 miljoen komt van het Chinese medefinancieringsfonds voor Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied.

Het land is bezig de effectiviteit en efficiëntie van zijn financiële markten te versterken. Het is de tweede van drie op beleidsprogramma’s gebaseerde leningen. De leningen moeten het overheids hervormingsprogramma voor de financiële sector ondersteunen. De IDB heeft de eerste lening in december 2011 verstrekt.

Deze tweede lening moet de doeltreffendheid van de financiële instellingen en markten verbeteren en zorgen voor een betere toegang tot krediet- en financiële diensten aan bedrijven en particulieren.

De Centrale Bank van Suriname beheert de lening en profiteert daarbij van haar menskracht en de institutionele capaciteiten zoals betalingssystemen, data management en informatieverspreiding.

De IDB-lening van US$ 50 miljoen heeft een looptijd van 20 jaar en een aflossingsvrije periode van 5,5 jaar. De uitvoerende instantie is de Centrale Bank van Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May