Positief resultaat VSH, Arbeidsinspectie en bond Stuwadoors
23 Jun 2013, 05:30
foto


Het gesprek met de dienst Arbeidsinspectie van het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM), de directie van VSH-United en de bond van stuwadoors onder leiding van Murwin Leeflang, is positief verlopen. De directie van het bedrijf is bereid tegemoet te komen aan wensen van de bond om zekerheid te geven aan de ruim zeventig stuwadoors die hun diensten verlenen aan VSH United.

Leeflang zegt aan Starnieuws dat de stuwadoors geregistreerd zullen worden. Met NV Havenbeheer worden door de directie van VSH goede afspraken gemaakt over de werkzaamheden die worden verricht bij het laden en lossen van schepen. Leeflang heeft gemerkt dat de arbeiders zich te veel hebben laten leiden door geruchten over een uitzendbureau dat zou worden ingeschakeld. De directie heeft te kennen gegeven dat het gaat om geruchten. De losse arbeiders worden niet brodeloos gemaakt.

Deze week zal de vakbondsleider een algemene ledenvergadering beleggen om uitgebreide informatie te verstrekken aan de leden. Hij kan nu geen details geven over het onderhoud dat er was. "In elk geval ziet het er goed uit. Wij hebben in een vriendelijke en openhartige sfeer met elkaar gesproken", zegt Leeflang. Er zijn afspraken gemaakt en diverse administratieve zaken zullen in orde worden gemaakt, waardoor iedereen weet waar hij aan toe is, wil Leeflang nog kwijt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May