Lecton wil vóór 1 juli Vaillantsplein opgeknapt hebben
22 Jun 2013, 19:00
foto
John Lecton inspecteert de werkzaamheden bij Valliantsplein. (Foto: Raoul Lith)


Het Valliantsplein krijgt na lange tijd weer een opknapbeurt. Arbeiders zijn bezig te schilderen en de elektra wordt nagekeken. “Ik heb gehoord dat er een enorm plan is om monumenten en pleinen integraal aan te pakken, maar ik wacht nooit op de overheid”, zegt John Lecton, hoofd Straatonderhoudsdienst van het directoraat Openbaar Groen aan Starnieuws. Lecton wil dat er vóór 1 juli water moet spuiten uit de fontein.

Samen met z’n team heeft hij het plein opgeschoond, opgehaald en geschilderd. “Meneer Buitenman staat ons ook bij met zijn ervaring en kennis”, vertelt Lecton. Buitenman deed onderhoudswerkzaamheden toen City Center de fontein had geadopteerd. "Er wordt een begroting gemaakt en die gaan we indienen". Openbaar Groen valt onder het ministerie van Openbare Werken, waar intussen Rabin Parmessar heeft overgenomen van Ramon Abrahams.

Politiepost
Er zijn plannen om mooi gekleurde lampen in het water te plaatsen. Ook de politiepost bij het plein moet nieuw leven ingeblazen worden. “Alles rond het plein moet mooi worden. We vragen de autoriteiten dat deze post weer wordt bemand”. Dit project stond al op schema van het directoraat, maar toen er telefoontjes binnenkwamen, hebben we het vervroegd”, vertelt Lecton.

Wat Lecton kwam aantreffen in de fontein, was alleen maar troep. Hij zegt dat onderhoud wel voor zijn afdeling bedoeld is, maar ergert zich er enorm aan hoe slecht mensen omgaan met het milieu. Hij hoopt dat wanneer hij de begroting indient, deze niet zal blijven liggen door de bureaucratie.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May