Saramacca herdenkt komst Hollandse boeren
21 Jun 2013, 19:00
foto
Districtscommissaris Aroen Ramdhani en vertegenwoordigers van de Boerenorganisatie bij het Monument van de Hollandse boeren.


Districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca heeft samen met de vertegenwoordigers van de Boerenorganisatie, een krans gelegd bij het monument van de Hollandse boeren te Groningen. Ramdhani vindt dat deze dag niet zomaar voorbij kan gaan. Het is 168 jaar geleden dat de Hollandse boeren naar Suriname kwamen.

Hanna Gummels, vertegenwoordiger van de Boerenorganisatie, vindt het een waar genoegen om op deze dag de voorouders te herdenken. Ze merkt op dat het Monument van de Hollandse boeren als eerste monument werd geplaatst op het monumentenplein van Groningen. Daarna zijn de andere monumenten geplaatst. Het is een monumentenplein geworden, waar alle bevolkingsgroepen zichtbaar zijn. “Dit geeft duidelijk een beeld dat we in eenheid en verscheidenheid samen moeten werken aan de opbouw van ons geliefd land Suriname”, luidt de boodschap van Gummels.

De dc heeft benadrukt dat de eerste Hollandse boeren zich te Groningen op plantage Voorzorg hadden gevestigd. “Wij zijn gezegend met een prachtig en gezegend land, vol opties en mogelijkheden ter bevordering van de welvaart en welzijn. Een land met vruchtbare grond, vol met natuurlijke hulpbronnen. Ons district is ook rijk aan natuurlijke hulpbronnen zoals: aardolie, hout, zand en schelpen, zoet water, vruchtbare grond,” prees Ramdhani het land en zijn district. “Een land met verschillende bevolkingsgroepen, die ondanks hun verschillende culturen en godsdiensten, in staat zijn om als broeders en zusters tezamen in vrede en harmonie te leven. Het is nu echt de tijd, gelet op het feit dat we nu een gecertificeerd district zijn, dat wij samen de ontwikkeling van dit district zelf ter hand moeten nemen.

De burgervader wil het toerisme in Saramacca bevorderen. Vooral plantage Voorzorg waar de voorouders van de Hollandse boeren hebben gewoond, zal een heel belangrijke rol vervullen in de toerismesector. De Hollandse boeren kwamen op 20 juni 1845 aan in Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May