MAS besteedt aandacht aan Wereld Hydrografiedag
21 Jun 2013, 20:00
foto


De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) heeft de Wereld Hydrografiedag, vandaag, niet ongemerkt voorbij laten gaan. De dag wordt elk jaar gevierd door de Internationale Hydrografische Organisatie (IHO). Op deze internationale gedenkdag wordt het publiek met een thema bewust gemaakt van de belangrijke rol die hydrografie speelt in het leven van iedereen. Voor de laatstejaarsstudenten van de studierichtingen Hydrologie en Landmeetkunde van het Natuur technisch Instituut (Natin) heeft de MAS een informatiedag georganiseerd.

Het thema voor dit jaar is: ‘Hydrografie - versterking van de blauwe economie’. Volgens de definitie van de Maritime Alliance slaat de term ‘blauwe economie’ op alle economische activiteiten die zijn gekoppeld aan de oceanen, zeeën, havens en kustgebieden. Elke activiteit die de mens uitvoert op, in of onder de zee, is afhankelijk van de hydrografie, zegt de voorlichting van de MAS.

Bijdrage aan wereldeconomie
Hydrografie geeft informatie over de diepte, de aard van de zeebodem, de identificatie van alle gevaren die zouden kunnen bestaan en goede informatie van de getijden en de stromingen. Het verkrijgen en verspreiden van deze hydrografische kennis is de rol van de hydrografische inspecteurs en nautische cartografen. Hun werk is de meest fundamentele van alle randvoorwaarden die nodig zijn voor de ontwikkeling en instandhouding van de blauwe economie.

De zeeën en oceanen leveren een belangrijke bijdrage aan de wereldeconomie. De zeeën en oceanen bezetten 71 procent van de oppervlakte van de wereld, waarover meer dan 90 procent van de wereldhandel over zee wordt verscheept. De zeeën en oceanen, met inbegrip van de zeebodem vertegenwoordigen een enorme bron voor voedsel, minerale hulpbronnen, energie, water, bio- geneesmiddelen en infrastructuur die op hun beurt welvaart voor individuen en naties genereert.

De blauwe economie is meer dan de traditionele kernactiviteiten van visserij, maritieme handel en passagiersschepen. De MAS geeft aan dat het onder andere ook omvat, maar niet beperkt is tot medische biologie, boten- en scheepsbouw, kustgebiedmanagement, waterrecreatie, ontzilting en waterreiniging, toerisme en havenactiviteiten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May