Bouva: Joan Dogojo is een bijzondere aanwinst voor DNA
22 Jun 2013, 06:00
foto
Melvin Bouva geflankeerd door Joan Dogojo (links) en Caroline Heilbron, secretaris van NDP-jongeren, op een foto gemaakt in China


Joan Dogojo die in aanmerking komt voor het lidmaatschap van De Nationale Assemblee is volgens partijgenoot Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) een bijzondere aanwinst. Beiden maken deel uit van een NDP-delegatie die in China is op uitnodiging van de Communistische Partij. Dogojo is de volgende op de lijst die opschuift nu Rabin Parmessar minister is geworden en daardoor geen lid meer is van het parlement.


"Sinds de periode van het Jeugdparlement ken ik haar als een enthousiaste en gedreven jonge vrouw. We hebben een aantal jongerenprojecten samen getrokken. En met succes. Ze is het tweede lid van het Nationaal Jeugdparlement ooit, dat mede op basis van haar opgedane ervaring, van de NDP de gelegenheid krijgt de gemeenschap op een hoger niveau te dienen. We kunnen haar toekomstig lidmaatschap daarom ook zien als overwinning voor jongerenparticipatie en het Jeugdparlement en de Surinaamse jeugd in het bijzonder", zegt assembleelid Bouva desgevraagd vanuit China tegenover Starnieuws.

Veelbelovende periode
Bouva voelt zich bijzonder vereerd als oud-voorzitter van het Jeugdparlement om straks Dogojo te kunnen verwelkomen in De Nationale Assemblee. Hij merkt op dat hij in zijn afscheidsrede de jongeren had voorgehouden dat "als we ons inzetten en verder goed profileren, het einde van het Jeugdparlement een begin betekent van een nieuwe veelbelovende periode in het leven". Om die opvatting te laten leven heeft Bouva na zijn intrede in de politiek enkele veelbelovende jongeren, onder wie Dogojo, geïntroduceerd in de NDP. "Maak gebruik van je potentie om mee te denken, mee te praten en mee te doen in belang van de ontwikkeling van ons land. Joan heeft deze boodschap duidelijk begrepen. In 2009 joinde ze de NDP en werd kandidaat voor De Nationale Assemblee".

Andere partijen hebben volgens Bouva jongeren verleid met niet verkiesbare plaatsen. Hij voert aan dat de NDP bewezen heeft talentvolle jongeren serieus in te zetten op diverse niveaus en ook in het parlement. "Nu krijgt Joan de gelegenheid om het werk in de assemblee te doen. Voor haar ligt zeker een bijzondere uitdaging om als jonge parlementariër inhoud te geven aan de leegte, kennis, ervaring en enorme drive van collega Rabin. We zullen haar ten volle ondersteunen en rekenen op een succesvolle periode", belooft Bouva.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May