Bouterse: Believe me, I know my job!
21 Jun 2013, 12:12
foto
De nieuwe ministers Steven Relyveld en Rabin Parmessar. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse zegt dat de nieuwe ministers Rabin Parmessar (Openbare Werken) en Steven Relyveld (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer) de juiste mensen zijn op deze posten. Parmessar is bekend om zijn managementkwaliteiten en Relyveld heeft de capaciteiten om een goede job te doen. Om ervoor te zorgen dat Relyveld het werk goed kan doen, zal er een herstructurering komen op het ministerie. "Believe me, I know my job", verzekerde Bouterse aan mensen die de ontwikkelingen niet begrijpen.

Bouterse beëdigde vanmorgen de beide ministers. Hij weet dat hen een immense taak te wachten staat. De president merkte op dat niet iedereen op dit moment zal begrijpen waarom het noodzakelijk was om de twee ministers Ramon Abrahams en Ginmardo Kromosoeto te vervangen. Er zijn mensen die verbitterd zijn en de beide gewezen bewindslieden hebben het emotioneel moeilijk. Hij merkte op dat indien het nodig is, je de juiste besluiten moet durven nemen.

Zoals eerder aangekondigd, merkte het staatshoofd op dat het traject nog niet afgelopen is. Hij gaat ermee door tot 3 juli, maar de buitenlandse reizen zijn ertussen gekomen. Hij gaf ook aan dat de coalitiepartners een belangrijke rol vervullen, want het is de president die ministers benoemt en ontslaat, maar dit gebeurt op voordracht van..., legde Bouterse uit. Na het ontslag van Kromosoeto en Abrahams vertrok Bouterse naar Haïti. Later op de avond gaat hij via Kenia naar China. Na terugkeer op 28 juni, vertrekt hij in de avonduren naar Nicaragua, waar hij deel zal nemen aan een bijeenkomst van staatshoofden over de Petro-Caribe deal met Venezuela.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May