Na drie jaar weer jongerenbeurs in Nickerie
21 Jun 2013, 04:00
foto
Er worden ballonnen losgelaten bij de opening van de jongerenbeurs in Nickerie.


Er is veel belangstelling voor de tweedaagse informatiebeurs die in Nickerie wordt gehouden. Veel scholieren hebben de meer dan vijftig stands bezocht. De mini jongerenbeurs is donderdag officieel geopend door de minister van Sport- en Jeugdzaken, Ismanto Adna, die geassisteerd werd door zijn collega Lamuré Latour van Defensie.

Minister Latour spoorde de jongeren aan om goed op te letten, vragen te stellen, er over na te denken, te discussiëren en dan pas een goede keus maken. "Bepaal zelf je eigen toekomst”. Ook Adna zei dat het belangrijk is dat jeugdigen voorzien worden van informatie om keuzes te kunnen maken voor hun toekomst. Informatie over wat binnen de arbeidsmarkt is, wat de omstandigheden zijn en hoe daarmee om te gaan moet volgens de bewindsman goed doorgenomen worden. Coördinator Astrid Lackin is heel tevreden met de opkomst van het publiek en de participatie van de standhouders.

De meeste standhouders zijn afkomstig van Nickerie. De jongerenbeurs wordt na drie jaar weer gehouden in Nickerie. Thema van deze beurs is: 'Meer Kennis, Meer Ontwikkeling'.
De beurs is bedoeld voor jongeren uit de districten Coronie en Nickerie van voornamelijk voj- en vosscholen en hun ouders. Ook werkende en werkloze jongeren kunnen informatie krijgen over trainingsmogelijkheden binnen de hulp- en dienstverlenende instanties en jong ondernemerschap. Het Nationaal Jeugdparlement is ook aanwezig op de beurs. Voorzitter Darryl Boetoe en diverse jeugdparlementariërs informeren het publiek over het jeugdbeleid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May